Sociedad
DIA MEMORIAL DE LA SIDA

Es perd la por als contagis de VIH

Les noves infeccions de VIH a Lleida es concentren principalment en homes que practiquen sexe amb homes, segons Antisida que centra les seves campanyes en aquest col·lectiu.

Un dels tapissos elaborats a mà per les famílies i amics de víctimes de la Sida i que es troben exposats a la plaça de la Catedral.RÀDIO LLEIDA

Lleida

Antisida centra ara els seus esforços en frenar els nous contagis de VIH en els homes que mantenen relacions sexuals amb homes. I és que es constata que, com a la resta de Catalunya, les noves infeccions s’estan registrant en aquest col·lectiu. Des d’Antisida fa un any que van posar en marxa el programa Ente’ns destinat a conscienciar aquest col·lectiu de l'ús del preservatiu.

JOAN FIBLA, president Antisida: 'el que hi ha és una sensació de què amb mi no em va i que no em tocarà'

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000132609/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president d’Antisida, Joan Fibla, creu que la ciutadania ha perdut la por al risc o el perill de contagiar-se de VIH. Assegura que no és una qüestió de desinformació o desconeixement, sinó que "el que hi ha és una sensació de què amb mi no em va i que no em tocarà".

Durant l'últim any, a Lleida s'han registrat 20 noves infeccions de VIH, davant les 46 que es van registrar al 2001, segons les dades que recull el Departament de Salut. Baixada important, segons Antisida, però insuficient tenint en compte els esforços i les campanyes d’informació i conscienciació que es destinen a combatre les infeccions del VIH.

Reduir al màxim les infeccions del VIH continua sent el principal repte, després que la mortalitat per SIDA hagi caigut des dels anys 80, quan era d'entre 60 i el 65 per cent. Ara són molt pocs els pacients que moren per la malaltia. Solen ser persones infectades a la dècada dels 80 o començaments dels 90, quan els tractaments encara no eren efectius. Aquesta tarda, coincidint amb el Dia del Memorial de la Sida, Antisida ret homenatge als 207 lleidatans que han perdut la vida des del 1993 per culpa de la malaltia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00