Sociedad
SALUT

Malalts d’esclerosi múltiple reclamen “trencar barreres”

El trasllat de l'Hospital de Dia Miquel Martí i Pol de Lleida, que atén pacients amb malalties neurològiques, al futur CAP 11 de Setembre permetrà reduir la llista d'espera.

Imatge d'un pacient fent tractament de rehabilitacióFundació Esclerosi Múltiple

Lleida

L'últim any, l’Hospital de dia Miquel Martí i Pol, ara ubicat a l'Arnau de Vilanova, ha atès uns 200 pacients, 106 d’ells amb esclerosi múltiple. Una xifra que creixerà, segons la seva directora, Mònica Nieves, amb el trasllat a les noves instal·lacions del CAP 11 de Setembre de la ciutat de Lleida.

MÒNICA NIEVES, dra Hospital de Dia Miquel Martí i Pol: amb el trasllat esperem 'reduir la llista d'espera'

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000132126/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nieves explica que el trasllat a unes dependències més amplies permetrà “reduir la llista d’espera” per sota dels sis mesos “perquè dissortadament actualment encara tenim llista d’espera, i esperem que tothom estigui cobert i augmentar els mesos amb què poden venir a fer tractament neurorehabilitador”. Es preveu que el trasllat sigui efectiu entre finals d'any i començaments del que ve. Les obres costen uns 380.000 euros finançats per la Diputació de Lleida.

JOSEP MARIA FORNÓS, pt Ass. Esclerosi Múltiple: 'només per saber que té una malaltia automàticament se la margina'

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000132127/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els malalts d'esclerosi múltiple, amb motiu del Dia Mundial per l’Esclerosi, demanen trencar amb les barreres que els dificulten accedir a edificis, feina o vida social. El president de l’Associació Esclerosi Múltiple de Lleida, Josep Maria Fornós, explica que un malalt “intel·lectualment potser una persona vàlida per fer la feina però només per saber que pateix una malaltia se la margina”.

L'esclerosi és una malaltia neurodegenerativa sense cura, que es presenta en brots i deixa seqüeles o un elevat índex de discapacitat. A Catalunya hi ha uns 7.000 afectats, 500 d’ells a les comarques de Lleida, segons la Fundació Esclerosi Múltiple.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00