Sociedad
POBRESA

Baixen les demandes a Caritas però es cronifica la pobresa

L'entitat presenta la memòria anual destacant que els 60% dels demandants són reincidents

Obertura de la nova seu del banc d'aliments de Caritas / Caritas

Andorra la Vella

El 60% dels usuaris de Caritas són reincidents i les situacions de pobresa són de llarga durada.

Caritas Andorrana ha presentat avui el seu balanç anual. La coordinadora de l'entitat, Txiqui Bruna, ha dit que "sembla que la crisi ha tocat fons i hi ha lleus símpotemes de millora" sent mostra d'això la disminució d'un 17% el nombre de persones ateses - el nombre total va ser de 1078 . Tot i així, ha volgut subratllar que "la situació de les families que pateixen pobresa és cada vegada més greu ja que són de llarga durada". De fet, un 60% dels usuaris de Caritas són reincidents, segons han explicant els membres de l'entitat Agustí Font i Mossèn Ramon Sàrries.

Les problemàtiques que afecten principalment a les persones ateses són en un 28% les econòmiques i en un 18% les laborals. Bruna ha explicat que amb les ajudes econòmiques del Ministeri de Salut - un 49% dels casos atesos per l'entitat van ser derivats al Govern- i les pròpies de Caritas, es pot ajudar a les persones necessitades, ara bé, ha admés que "caldria també focalitzar els esforços en la reincersió tant laboral com social per evitar l'exclusió".

L'ONG ha recordat que el 20% de les famílies del país es troba en el llindar de la pobresa. El perfil de persona que demana ajuda a l'entitat és el de dones adultes, majoritàriament d'origen espanyol, i de nuclis unifamiliars o monoparentals. Aquest últim any, però, també han destacat que han augmentat les persones de nacionalitat andorrana.

El mossèn Sarries també ha parlat d'un altre usuari en el què és volen centrar: la gent gran que viu sola. En aquest sentit, volen impulsar el voluntariat d'acompanyament. Actualment Caritas compta amb un centenar de voluntaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00