Sociedad
CAS BPA

Naudi acusa el Govern de mentir i d'amagar informació en l'afer BPA

Considera molt greu que no expliqués l'existència d'una nota verbal emesa per les autoritats americanes el passat estiu destacant la vulnerabilitat del nostre sistema financer davant el blanqueig

Còpia de la Nota Verbal enviada per l'ambaixada dels EUA a Andorra

Andorra la Vella

Socialdemocràcia i Progrés considera molt greu que el Govern no actués davant la nota verbal del passat agost emesa pel Govern dels Estats Units mitjançant la seva ambaixada a Andorra i que destacava algunes mancances detectades al sistema financer del Principat.

El conseller general i president suplent del grup mixt, Víctor Naudi, critica que l'executiu no diu la veritat sobre el cas BPA i que "destil·la les informacions com li convé". Considera que tant el cap de Govern, Antoni Martí, com el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, van amagar al Consell General l'existència d'aquesta comunicació diplomàtica, que va ser resposta el 22 de setembre de 2014.

Naudi creu que l'executiu no ha actuat correctament, que està desviant l'atenció cap un altre costat i li retreu a Martí no haver actuat l'estiu passat.

La Cadena SER ha tingut accés a la nota en que els Estats Units reconeix els progressos d'Andorra en la lluita contra el blanqueig però assenyala un cas que els preocupa sobre el rentat de diners de 16 milions d'Euros a Andorra procedent del tràfic de drogues d'organitzacions criminals d'Holanda i Espanya, i destaca la necessitat d'aplicar les observacions del Moneyval, sobretot pel que fa a limitar els pagaments en efectiu i també en registrar els moviments per saber qui els realitza. Les autoritats americans qualifiquen en aquesta nota les mesures antiblanqueig d'Andorra de "vulnerables".

Andorra va respondre amb els avenços fets en matèria de blanqueig i de cooperació penal internacional i, tal i com va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, no van rebre cap més resposta de les autoritats americanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00