Sociedad
SOCIETAT

Traslladen als EEUU els últims animals que quedaven a Aqualeon

La Generalitat i l'associació animalista FAADA han gestionat la operació per tal de portar els lleons i els ossos a un santuari de Colorado.

Albinyana

Els últims animals que quedaven a Aqualeon ja s’han traslladat als Estats Units. La Generalitat encara hi tenia 12 lleons i quatre ossos, ja que una resolució judicial dels anys 90 obligava al Govern a fer-se’n càrrec per la fallida del parc Rioleón Safari. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural amb la col·laboració de la Fundació FAADA han fet possible el trasllat d’aquests exemplars a un santuari de Colorado.

Manca de manteniment tot i rebre subvencions

Els animals van quedar a càrrec de la Generalitat el 1992. Segons ha explicat Laura Riera, responsable de fauna salvatge de FAADA, des d'aleshores la Generalitat ha atorgat anualment a Aspro Parks, l'empresa propietària d'Aqualeon, una partida pressupostària pel seu manteniment que ha arribat a assolir els 590.000 euros anuals. Denuncia que malgrat aquesta aportació econòmica els animals es trobaven en condicions pèssimes i havia denunciat falta d'actuacions veterinàries, dietes pobres i unes instal•lacions poc segures i deficients, motiu pel qual fa tres anys es va començar a treballar en un canvi d’ubicació. "L'objectiu era que es produís el tancament definitiu del safari d'Aqualeon", ha subratllat Riera.

Laura Riera: “Es la operació més difícil que s’ha fet a tota Europa'.

13:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000078925/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Altres dels animals s'han anat cedint en els darrers temps a altres centres que els volien exhibir i que, garantint-ne el benestar, podien fer-se càrrec del manteniment.

Trasllat exitós i sense precedents

El dispositiu de trasllat, de gran complexitat i sense precedents a Catalunya, s'ha fet durant dos dies i ha culminat aquest dimecres amb la seva arribada als Estats Units. Ha costat més de 150.000 euros i ha anat a càrrec de l’empresa que acollia els animals, comptant també amb el suport del Departament d’Agricultura.

A partir d’ara, doncs Aqualeon deixarà de tenir animals i funcionarà exclusivament com a parc aquàtic.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00