Sociedad

Una exministra fica en el mateix sac a Colau, Le Pen i l'Estat Islàmic

L'exministra i exvicepresidenta, Ana Palacio, afirma que l'èxit electoral de Podem i Ada Colau són exemples que impera "la nostàlgia" per una "Arcàdia feliç", pel Califato o Isis, o per Le Pen

La exministra Ana Palacio mete en el mismo saco a Podemos, Colau, Le Pen y el Estado Islámico

La exministra Ana Palacio mete en el mismo saco a Podemos, Colau, Le Pen y el Estado Islámico

Sitges

Palacio ha fet aquesta comparació durant la seva intervenció en la reunió del Cercle d'Economia que se celebra a Sitges. Segons qui va ser ministra del PP del 2002 al 2004 i després eurodiputada, l'eclosió de Podem o l'èxit electoral d'Ada Colau, que aspira a ser la propera alcaldessa de Barcelona després d'encapçalar la llista més votada, demostra que el món actual és "un món de nostàlgies".

"La nostàlgia és Ada Colau, o Podem, amb la seva idea d'Arcàdia comunista feliç, o Isis, amb el seu nostàlgia del segle XI, o la nostàlgia de Le Pen, d'aquells temps en què vivíem tan bé", ha dit l'exeurodiputada .

En la seva opinió, aquesta nostàlgia "està latent" i, davant seu, "cal abordar la cohesió interna", davant el convenciment que Europa, en general, té davant seu el repte de "considerar-nos europeus".

Durant el debat, Palau ha assenyalat que el món actual ja no viu sota lideratge de les potències occidentals i que l'escenari internacional camina cap a "un món sense normes", com mostren els desafiaments de països com Rússia o organitzacions com l'Estat islàmic.

L'exministra va recordar que organitzacions com el G-20 no estan aconseguint suplir aquest desafiament a l'ordenament internacional i que els Estats Units "s'estan retirant" de l'escena.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00