Sociedad

Un miler de càncers de pell cada any a Girona

Els experts calculen que un miler de gironins són diagnosticats d'algun tipus de càncer de pell cada any. La falta de protecció quan es pren el sol continua sent la principal causa dels tumors de pell més agressius

Platja d'Aro / Xavier Pi ACN/Arxiu

Girona

Cada any es diagnostiquen un miler de casos de càncer de pell a les comarques de Girona. Els més greus apareixen, en molts casos, per no protegir-se del sol. Des de l'Associació Catalunya Contra el Càncer (AEEC) alerten que els joves abusen del sol sense utilitar cremes solars.

El melanoma és el tipus de càncer de pell més agressiu i es calcula que afecta a unes 90 persones noves cada any a Girona, que tenen de mitjana uns 58 anys.

Però els números per desenvolupar aquest càncer comencen de ben joves i tenen a veure amb l'exposició directa al sol sense protecció. Per fer-hi front, l'Associació Catalunya Contra el Càncer torna aquest any a les platges de la Costra Brava per conscienciar a joves i grans dels perills d'estar al sol sense protecció, sobretot, en les hores centrals del dia. Montse Salvachua, és responsable de prevenció de l'AECC a Girona:

Montse Salvachua - prevenció AECC

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000103472/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les pells blanques tenen més risc de desenvolupar un melanoma i també tenen més risc les persones amb antecedents a la família; aproximadament un 10% de les persones que el desenvolupen tenen atecedents familiars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00