Sociedad
CULTURA

El bo i millor del cinema en català

Roda de Barà acull fins el 7 de juny el VIIIè Festival Internaciional de Cinema en Català Costa Daurada.

Roda de Barà

“Durant els propers dies Roda de Berà caminarà sobre una catifa vermella i respirarà cinema les vint-i-quatre hores del dia”. Així resumeix el Festival Internacional de Cinema de la Costa Daurada el seu director, Antonio Barrero, que destaca la magnitud que l’esdeveniment ha agafat en els últims anys, ja que està considerat com l’únic festival de cinema íntegrament en català. Aquest any recull 64 peces de producció catalana vingudes d’arreu del món, dins i fora dels països catalans. Inclou moltes temàtiques i formats, des dels curtmetratges, videoclips, documentals o audiovisuals fins als llargmetratges, que són la cara més visible del festival.

Des del dimarts dia 2 i fins el dia 7, Roda acollirà una trentena d’activitats. Les principals seran les projeccions, tot i que també hi haurà espai per la música i la interpretació.

El bo i millor del cinema en català

Enguany la cartellera del Fic-Cat destaca per portar pel•lícules que ja s’han fet renom al panorama dels festivals internacional com “Rastres de Sàndal”, de la cineasta Maria Ripoll, entre altres propostes prometedores com “La Fossa” de Pere Vilà, amb Lluís Homar i Emma Vilarasau, “Stella Cadente”, “Cuinant” o “Projecte Rwuanda”, que en el gènere documental competeix com una de les preferides.

Tret de sortida a la tarragonina

La inauguració estrena d’una de les pel•lícules més esperades representants del territori tarragoní: “Sonata per a violoncel”, de la directora tarragonina Anna Mª Bofarull, gravada en gran part a la seva ciutat natal. Explica la història d’una violoncel•lista de renom que veu trencada la seva carrera a causa d’una fibromiàlgia, obrint així un espai de reflexió sobre la malaltia.

El bo i millor del cinema en català

Un jurat de renom

El festival compta amb un jurat de luxe encapçalat per l’actriu veterana Montserrat Carulla i format per un total de sis actors, actrius, directors de cinema i productors, entre els que s’hi troben Mar Ulldemolins, Agustí Villaronga o el representant més neutral de tots Joan Reig, Músic i bateria del grup de rock Els Pets. També hi haurà un jurat destinat només al concurs “Jove 48h”, que s’inclou dins el festival i acull curtmetratges realitzats per joves menors de 35 anys, fets en un període màxim de 48 hores.

Les obres competiran pel reconeixement a la millor peça de la seva categoria, el premi a la millor producció de les comarques tarragonines, el premi del públic i el guardó a la millor interpretació. Enguany, a més, com a novetat hi haurà un reconeixement honorífic a l’actor Lluís Homar per la seva trajectòria i el seu compromís amb la professió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00