Sociedad

Imputats tres alts càrrecs de la Generalitat pels residus d'Iberpotash

Un jutge de Manresa imputa el secretari de Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot; la Directora General de Qualitat Ambiental, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua i dos directius d'Iberpotash per un presumpte delicte ambiental.

Detall del runam salí de Sallent, al BagesACN

Manresa

Aquestes imputacions arriben després que la CUP de Sallent presentés el novembre passat una querella denunciant que la muntanya de residus salins que l'empresa Iberpotash té des dels anys 90 a la intempèrie, continua tenint filtracions que quan plou arriben als rius Llobregat i Cardener.

Ja es va condemnar l'empresa per aquest problema, però segons Albert Junyent, regidor de la CUP a Sallent, "el delicte ambiental encara està succeint i és tan greu com fa deu o vint anys".

Junyent recorda que aquesta muntanya té una extensió equivalent a 50 camps de futbol i 200 metres d'alçada.

El jutge ha citat a declarar el proper 29 de setembre al secretari de Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot; la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran; el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí i l'ex conseller delegat d'Iberpotash i l'actual responsable de medi ambient de l'empresa.

La Generalitat, sorpresa, estudiarà la possibilitat de presentar recurs

En un comunicat, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, assegura no tenir constància d'aquesta querella ni haver rebut cap notificació del jutjat de Manresa. Han conegut el cas pels mitjans de comunicació i es mostren "sorpresos perquè el jutjat hagi pres mesures legals sense efectuar diligències prèvies" . 

Tan bon punt rebin la notificació, el Departament estudiarà la possibilitat de presentar recurs contra l’auto judicial defensant que "el desenvolupament de l’activitat minera al Bages s’està realitzant de forma ajustada a la legislació urbanística i mediambiental".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00