Sociedad
HISTÒRIA

Rastres de hiena a La Boella

La troballa d’una latrina de hienes al jaciment dóna pistes als científics per esbrinar com era tot aquell entorn fa un milió d’anys.

Detall del copròlit trobat. / IPHES

Tarragona

Els investigadors de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) que treballen al jaciment del Barranc de la Boella a la Canonja han descobert una latrina de hienes amb uns cent cinquanta excrements fossilitzats. Una troballa poc habitual, expliquen els experts, que podria donar informació molt valuosa sobre quin era l’aliment i el comportament d’aquests grans depredadors a l’època, i en conseqüència saber en quina situació vivien els homínids. Segons la codirectora de l’excavació, Palmira Saladié, “cada vegada tenim dades més precises per poder reconstruir l’ambient que hi havia al Camp de Tarragona fa un milió d’anys”.

A la zona s’hi ha trobat restes d’hipopòtams, rinoceront i mamut, la qual cosa apunta que l’entorn era com el de la sabana, amb una gran font d’aigua al mig que servia com abeurador d’herbívors de tota mena i atreia la presencia dels humans i altres carnívors. Les moltes restes d’eines de sílex que s’han trobat a la Mina del barranc de la Boella evidencien també la presencia de caçadors.

El jaciment és molt semblant al d’Atapuerca i constitueix una font de coneixement molt rica i diversa sobre la prehistòria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00