Sociedad
CANDIDATURA

La Seu Vella amplia mires per aconseguir ser Patrimoni Mundial

El Turó de la Seu Vella de Lleida aspira al reconeixement de la Unesco en la categoria de paisatge cultural i no de monument per tenir més possibilitats.

Imatge del dossier ampliat que s'entregarà a la Generalitat a finals de juny.RÀDIO LLEIDA

Lleida

És un gir de 180 graus en la candidatura del Turó de la Seu Vella per a què Madrid la inclogui a la tardor en el llistat indicatiu, amb les candidatures presentades per les diferents Comunitats Autònomes. A la tardor la Seu Vella competirà, per exemple, amb la ciutat monumental de Melilla, el Palacio del Infantado de Guadalajara o el Puente romano de Alcántara.

JOSEP TORT, dr Consorci Seu Vella: 'presentem una candidatura agosarada'

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000133144/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el director del consorci de la Seu Vella, Josep Tort, el dossier ampliat que s’entregarà a finals de mes a la Generalitat, s'ha reforçat el paisatge, com a valor. “Presentem una candidatura agosarada, perquè parlar del conjunt del Turó i del Turó en relació amb el seu territori és parlar d’un paisatge cultural, urbà i històric, en un debat molt ric”, assegura Tort. I afegeix que “va més enllà del fet monumental, pel qual hauríem de competir amb desavantatge perquè hi ha molt romànic i gòtic declarat a Europa”.

En aquests primers passos molt embrionaris per aconseguir la declaració, la candidatura de la Seu Vella planteja una àrea d'influència de 18.000 hectàrees, més enllà del terme municipal de la capital del Segrià.

A la tardor el Consejo del Patrimonio Histórico, amb representants de totes les Comunitats Autònomes, decidirà quines candidatures inclou en el llista indicatiu. Un llistat que ara en compta amb una trentena i que han d’estar com a mínim un any, en espera, abans de ser escollides com a candidatura de l’estat espanyol davant la Unesco.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00