¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

TARRAGONA

Reclamen un estudi de la qualitat de l'aire del polígon químic sud

Diverses entitats ecologistes, socials i veïnals de la ciutat, capitanejades per la Plataforma Cel Net, engeguen una campanya per pressionar al govern a fer un informe sobre les emissions contaminants de la indústria.

Vista de les xemeneies del polígon. /

Diversos col·lectius ecologistes, socials i veïnals engeguen avui divendres una campanya conjunta per reclamar dades reals de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona i impulsar la realització d'un estudi a les poblacions properes al polígon sud del complex petroquímic, que són Tarragona, Vila-seca i La Canonja.

Informe existent del polígon nord

Des del 2012, els ajuntaments del Morell, Vilallonga del Camp, Constantí i Perafort-Puigdelfí financen un estudi de qualitat de l'aire realitzat per la UPC i impulsat per la Plataforma Cel Net. Segons ha informat l'entitat ecologista, després de la finalització d'una primera part dels estudis, s’han tret resultats “alarmants”, ja queda demostrada una presència elevada de compostos químics nocius i cancerígens com el Benzè, el 1-3 Butadiè i el Benzo(a)pirè. Josep Maria Torres, un dels seus membres, apunta conclusions: “es posen de manifest les mancances actuals de la legislació pel que fa al control de les emissions contaminants i a les mesures de prevenció i protecció dels seus efectes en la salut i el medi".

L'objectiu principal de la campanya 'Ara, el polígon sud! Saps què respires?' és difondre els resultats d’aquest estudi i reclamar respostes a les empreses contaminants i a l'administració. Ara es reclama als ajuntaments de Tarragona, Vila-seca i La Canonja que impulsin la mateixa investigació als seus municipis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?