Colau vol més protagonisme de les entitats i menys relleu d’Exèrcit i Església
Barcelona en Comú prepara un acte on les plataformes ciutadanes ocupin un lloc preferent i pretén difuminar al mateix temps l’Esglèsia i l’Exèrcit
Barcelona
Les entitats i empreses socials ocuparan un lloc preferent en la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona en un acte en el que quedarien difuminats l'Exèrcit i l'Església. Segons ha pogut saber SER Catalunya, això és el que planeja l'equip de Barcelona en Comú que aquests dies treballa amb Protocol de l’Ajuntament dissenyant una investidura que busca ser “un missatge polític claríssim”.
Un missatge perquè des del minut zero els barcelonins interpretin que les coses han canviat. Per això l’equip de Barcelona en Comú té clar que a la foto d’investidura de la que serà la primera alcaldessa de la ciutat hi apareixeran en els llocs preferents del Saló de Cent les entitats i les empreses i cooperatives socials. També s’han plantejat convidar plataformes com per exemple la d’afectats per la hipoteca de Nou Barris.
Al mateix temps, volen restar protagonisme als representants de l’Exèrcit i a l’Església situant-los més enrere del que és habitual, però dins dels marges del que permet el protocol. En un principi, alguns membres de la candidatura van plantejar fins i tot no convidar els militars, però la idea es va desestimar.
També van proposar situar al costat del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluis Martínez Sistach, un rabí i un imam, però no encaixava en el protocol que regula aquest acte.
Barcelona en Comú vol tenir bona relació des del primer dia amb la gran empresa, amb les companyies de serveis energètics i amb les entitats financeres. Per això les ha convidat, però la idea és situar-les en un lloc on quedi clar que no són els qui manaran. Amb aquestes empreses volen inaugurar una nova relació i demanar-los implicació econòmica en projectes socials d’envergadura.
Festa ciutadana
Tot això dins de l’Ajuntament. I perquè sigui també un acte popular, a fora, a la Plaça de Sant Jaume, volen instal·lar pantalles gegants i posar-hi 300 cadires, convertint-ho així en una festa ciutadana. Ada Colau saludarà a la gent que s’hi aplegui una vegada Xavier Trias li hagi donat la vara d’alcalde i un regidor li hagi posat la faixa d’alcaldessa. Serà quan creui la plaça per anar a la Generalitat on ha demanat ser rebuda, com és tradició, pel president de la Generalitat, Artur Mas.