Sociedad

Duran guanya per la mínima: 125 vots

Resultat ajustadíssim a la consulta interna d'Unió Democràtica. El no, defensat pels independentistes, s'ha quedat a tres punts del sí, postulat per la direcció. Una divisió gairebé al 50 per cent que deixa un panorama difícil de gestionar a UDC

Duran i Lleida: "Si guanya el no, sortiré a donar la cara" / ACN ACN

Barcelona

La consulta interna dels militants d'Unió Democràtica sobre el full de ruta sobiranista ha tingut un resultat gairebé d'empat: 1.351 vots pel sí, que demanava la direcció del partit, davant 1.226 dels partidaris del no, el sector independentista. 125 sufragis separen una posició de l'altra. En percentatges, el 50,9 enfront del 46,19.

Una victòria de la direcció encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida per la mínima que deixa un panorama difícil de gestionar en el partit democristià.

El president del Consell Nacional d'UDC, Ramon Espadaler, s'ha limitat a afirmar que "ha estat un dia històric, un acte de sobirania d'Unió i tots ens podem sentir orgullosos"

La militància democristiana ha votat durant la jornada d'avui amb un 'sí' o un 'no' a la pregunta de la direcció d'UDC sobre si volien que el partit seguís en el procés sobiranista amb l'objectiu de la 'plena sobirania' de Catalunya , sense esmentar la independència, i sota criteris de legalitat, seguretat jurídica i diàleg amb l'Estat, excloent la declaració unilateral d'independència i qualsevol escenari fora de la UE.

Duran va reconèixer la setmana passada que si triomfava el no en aquesta consulta l'actual direcció "hauria de donar un pas enrere". Caldrà veure quina és la reacció de la cúpula del partit davant els resultats d'aquesta jornada que deixen un partit dividit.

Per províncies, el sí ha guanyat a Lleida, Tarragona i, per poc, a la ciutat de Barcelona. Per la seva banda, el no ha triomfat a Girona, les comarques barcelonines i a les Terres de l'Ebre.

Lleida ha estat determinant en la victòria dels postulats de Duran: el sí gairebé ha doblat al no en aquesta demarcació: 213 per 112 vots

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00