Sociedad
TROBADA EMPRESARIAL AL PIRINEU

Els empresaris posen de relleu a El Balcó la capacitat per créixer

Josep Esteve, de Rodi; Teresa Vallès, de Pastoret de la Segarra; l’economista Germà Bel i el vicepresident de la Trobada, Antoni Garí, parlen de projectes i de com salvar la crisi. Antoni Postius i Paco Cerdà passen pel Balcó per parlar de la unió a la desunió.

L’informatiu de SER Catalunya presentat per Carla Turró desplaçat a La Seu d'UrgellRÀDIO LLEIDA

La Seu d'Urgell

Pel Balcó, emès des del Parador de La Seu d’Urgell amb motiu de la 26a Trobada Empresarial del Pirineu, ha passat el vicepresident de la Trobada, Antoni Garí. Assegura que “no ha detectat una inquietud” entre els empresaris per la ruptura de CiU, “perquè si mirem el període polític tan convuls que tenim és un episodi més”. A més, aquesta convulsiu política xoca, ha dit Garí, amb l’optimisme dels empresaris després de veure que “portem vuit mesos consecutius de creixement i enguany es veu una acceleració del creixement”.

EL BALCÓ (18/06/15) Des de la 26a Trobada Empresarial al Pirineu (PRIMER TRAM)

36:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000133986/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona, Germà Bel, ha afirmat al Balcó que encara no estem preparats per créixer “perquè no hem fet els deures” i per tant “el creixement que estem tenint en gran part és un rebot que és lògic després de períodes de baixades molt fortes”.

Exemples lleidatans de com salvar la crisi

El president i fundador de Rodi, Josep Esteve, ha explicat que la crisi més dura la va passar entre 2008 i 2009 i que la clau per superar-la “va ser la reacció ràpida, per desgràcia amb un ajustament de plantilla i amb una política de crèdit molts severa”.

EL BALCÓ (18/06/15) Des de la 26a Trobada Empresarial al Pirineu (SEGON TRAM)

21:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000133987/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Teresa Vallès, cofundadora d’El Pastoret de la Segarra, ha explicat com va néixer aquesta firma fa 23 anys. Al 2005, es van plantejar continuar creixent i crear unes noves instal·lacions. “Jo crec que tirar un projecte empresarial és també una qüestió d’actitud” ha dit Vallès. I tot i que reconeix que cada cop hi ha més suport a l’emprenedor, els tràmits burocràtics són massa llargs, en el seu cas 4 anys i mig.

De la unió a la desunió

Pels micròfons d’El Balcó també han passat Antoni Postius, regidor de Convergència i cap de llista de CiU per Lleida, i Paco Cerdà, regidor d’UDC. Postius ha assegurat que “la realitat local és molt diferent” i “la nostra voluntat és continuar treballar plegats”. Mentre Cerdà ha recordat la frase “quan els pares es divorcien, els germans han d’estar units” per confirmar que el divorci de la federació no afectarà a l’àmbit municipal de Lleida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00