Sociedad
RELACIONS INTERNACIONALS

Demanda d'Espanya a l'UE per treure Andorra de la llista negra

Cristóbal Montoro afirma a la Trobada Empresarial del Pirineu que desconeix les raons de la CE

El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, a la Trobada Empresarial del Pirineu, avui. / Agustí Mas ANA

La Seu d'Urgell

El ministre espanyol d'Hisenda i Administracions Públiques ha confirmat, en declaracions a la premsa durant la Trobada Empresarial al Pirineu, que “Andorra i Panamà fa anys que no són a la llista de paradisos fiscals per Espanya”. Ha explicat que és la primera vegada que la Comissió Europea fa una llista d'aquestes característiques i que és ella qui “decideix i determina”. Amb això, explica que desconeix “les raons per les quals la Comissió qualifica un país o un altre”. En aquest sentit, subratlla que la signatura del conveni de doble imposició i els terminis marcats en l'intercanvi d'informació tributària l'exclouen de la llista.

Pel que fa a aquest últim conveni, assegura que “molt aviat” acabarà el procés d'aprovació parlamentària. Així mateix, ha insistit que “no té sentit que des d'Espanya i des d'altres països, avui tingui aquesta qualificació”.

En canvi, Montoro ha posat el crit al cel pel que fa a Gibraltar. Explica que “el govern espanyol el considera amb sobrada raó paradís fiscal”. “És un clar paradís fiscal perquè hi operen empreses per evitar el pagament d'impostos”, ha reblat. Per això defensa que “caldrà harmonitzar aquesta llista de la Comissió Europea”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00