Sociedad

'La crònica d'una ofensiva premeditada'

És el nom que la Generalitat ha posat a l'informe que vol demostrar que el Govern del PP està executant un pla per ofegar laminar i limitar l'autogovern de Catalunya. Avui ha presentat aquest informe

'La crònica d'una ofensiva premeditada'

'La crònica d'una ofensiva premeditada'

El Govern ha presentat avui un informe en el qual recull una sèrie d'elements que considera que formen part d'una 'ofensiva premeditada' del Govern de l'Estat per 'asfixiar, limitar i laminar' l'autogovern de la Generalitat de Catalunya.

Tres mesos escassos abans de les eleccions catalanes del 27 de setembre, el Consell Executiu ha analitzat avui un informe de 102 pàgines titulat 'Crònica d'una ofensiva premeditada' que ha presentat, en l’habitual roda de premsa posterior, la vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté.

Munté ha destacat que l'informe posa de manifest l’asfíxia, la limitació i la laminació' de l'autogovern de Catalunya des de l'Estat, en una 'ofensiva premeditada' que té 'un gran impacte sobre el benestar de les persones'.

El document denuncia la visió 'monolítica' de l'Estat, al qual ha acusat de falta de diàleg i d’inacció' davant les propostes de Catalunya, com el pacte fiscal i el dret a decidir, i també li retreu 'l'atac' que practica contra el model lingüístic català.

L'informe també denuncia que l'Estat ha 'obstaculitzat sistemàticament' totes les iniciatives de la Generalitat per aconseguir nous ingressos i que el Govern central deu 3.967 milions d'euros a la Generalitat per incompliment de disposicions de l'Estatut, a l'hora que critica que ha retallat en 3 anys 240 milions d'euros de la llei de la dependència

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00