Sociedad

L'Ajuntament vol convertir-se en comprador preferent de pisos buits

Ada Colau planteja que el consistori tingui preferència a l'hora d'adquirir un habitatge a la ciutat de per evitar que caiguin en mans dels anomenats fons voltor

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona vol tenir dret de tempteig i retracte en totes les operacions de compra-venda d'habitatges. Aquesta mesura la contempla la llei d'habitatge per als pisos que porten buits més de dos anys i el nou govern municipal està disposat a tirar-la endavant.

Aquesta és una de les mesures que surt de la reunió de la comissió mixta contra els desnonaments que s'ha reunit avui amb caràcter d'urgència. L'alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que amb el dret de tempteig i retracte l'Ajuntament podria incrementar el parc d'habitatge públic i evitar que els habitatges caiguin en mans dels anomenats fons voltor.

A la reunió de la comissió de prevenció de desnonaments hi han assistit 68 persones d'unes quaranta d'entitats. Entre elles 6 caixes i bancs i els representants dels districtes més afectats per aquesta problemàtica. Davant de tots ells, Colau s'ha mostrat disposada a deixar de treballar amb les entitats bancàries que no col·laborin per evitar desnonaments i que no posin al mercat de lloguer assequible els pisos de la seva propietat. També ha insistit en què si la via del diàleg no funciona els sancionarà tal i com preveu la llei de l'habitatge.

Entitats i ajuntament han acordat crear tres grups de treball. El primer s'encarregarà de revisar el reglament que regula l'accés a un habitatge d'emergència perquè més persones hi tinguin dret. El segon farà un cens de tots els habitatges socials i revisarà els protocols d'actuació en cas de desnonament. I el tercer estudiarà mesures per aconseguir que els propietaris de pisos buits els posin al mercat de lloguer.

Segons ha explicat l'alcaldessa, de les dades dels diferents actors es conclou que hi ha 30 mil famílies que necessiten un habitatge social a Barcelona. I que cada setmana a la ciutat es produeixen més de 20 desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat.

'Els desnonaments només són una part del problema d'habitatge a Barcelona'

08:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000974230/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00