Sociedad
TARRAGONA

CDC ja té presència a l'ajuntament

El cap de llista, el fins ara independent Albert Abelló, s'ha fet militant convergent. Dels tres regidors del grup municipal, dos no tenien carnet i un era d'Unió. CDC ja ha fet la primera assemblea de militants després dels mals resultats de les municipals, on hi ha hagut poca autocrítica.

El cap local de CDC a Tarragona, Jordi Sendra, ensenya la carta que converteix a Abelló en militant. / Eva Hidalgo

Tarragona

CDC ja té regidors a l'ajuntament de Tarragona. El portaveu del grup municipal, Albert Abelló, s'ha fet militant del partit després de mesos com a independent, una situació compartida amb Cristina Guzmán. Dels tres regidors de CiU al consistori només Josep Maria Prats era home de partit, doncs és un històric d'Unió.

L’ex president de la Cambra de Comerç de Tarragona va començar la seva vida política al gener en ser nomenat candidat de cara a les municipals. Des que va començar el mandat, no hi havia cap regidor afí a files convergents a la plaça de la Font.

Poca autocrítica

Aquest dimarts al vespre s’ha fet la primera assemblea de militants després de les eleccions municipals, quan es van perdre quatre regidors respecte el mandat anterior liderat per Victòria Forns. El president local de CDC, Jordi Sendra, ha fet una valoració de la situació però sense aprofundir-hi: “no podem perdre més temps donant tombs, mirant si va ser culpa d’un o altre... Ja ha passat, i ara hem de centrar tots els esforços en la campanya de cara a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre”.

Una de les novetats és que es crearà un comitè d’enllaç entre els càrrecs orgànics i el grup municipal per tal de treballar de manera conjunta.

Les possibles represàlies s’ajornen

A la seu de l’avinguda Catalunya també s’han deixat en stand-by el fet d’estudiar obrir un expedient als membres del comitè local crítics amb Abelló. Durant la campanya per les eleccions municipals, algunes persones properes al cercle de Forns -l’anterior número 1- van criticar a les xarxes socials el paper que estava fent Abelló, evidenciant la fractura interna que hi ha al sí de la formació. La cúpula va advertir que hi podia haver conseqüències, però ara no es vol fer cap moviment per evitar posar encara més llenya al foc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00