Sociedad
EL VENDRELL

El protagonisme del violoncel

El Festival Internacional de Música Pau Casals celebra aquest any la seva edició número 35 amb l’expectativa d’incrementar l’assistència.

Fotografia de família dels responsables del Festival. / ACN

El Vendrell

El Vendrell, la vila nadiua de Pau Casals, continuarà homenatjant el músic amb un festival de música que ja té més de tres dècades d’història. Una de les novetats serà que, a banda dels 16 concerts programats, el prestigiós Amit Peled tocarà el proper dia 6 d'agost el violoncel original de Pau Casals i interpretarà la mateixa peça que el geni català va fer sonar a Baltimore l’any 1913.

La programació inclou altres figures de renom com l’armeni Narek Hakhnazaryan, considerat un dels millors intèrprets del món. També hi tindrà un paper el becari de la Fundació Pau Casals Pablo Fernández Castro, que va quedar en quart lloc al concurs internacional per a violoncel·listes Txaikovski.

Aquest dissabte, el pianista tarragoní Dani Espasa, que a més de concertista reconegut arreu del món, és productor i compositor de diversos discos de Lídia Pujol o acordonista de Maria del Mar Bonet, entre d'altres dirigeix l'Orquestra Camerata XXI. Interpretaran repertori de Sergéi Prokófiev, de Xaveri Gols i d'Aaron Copland, oferint música tradicional jueva, tonades del Montsant i temes dels primers colons del continent nord-americà. Tot un amalgama de matisos culturals i musicals. El Festival Internacional de Música Pau Casals s'allargarà fins el proper 22 d'agost.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00