Actualidad
BRIGADA MÒBIL

La cúpula de Mossos rellevarà el cap dels antiavalots

El canvi de destí de l'Inspector Marc Caparrós té a veure amb moviments al cos però també amb desavinences internes entre aquest comandament i els seus superiors

El cap de la BRIMO, Marc Caparrós, en una compareixença al Parlament / Parlament de Catalunya

Sabadell

La Prefectura dels Mossos d'Esquadra rellevarà el cap dels antiavalots després de quasi tres anys al capdavant d'una de les àrees més polèmiques del cos. L'Inspector, Marc Caparrós, que havia estat també el cap del Grup Especial d’Intervenció dels Mossos, canviarà de destí a partir del setembre, segons ha pogut saber aquesta redacció de fonts del cos.

Des de fa mesos, la BRIMO no apareix a les portades dels mitjans per alguna actuació polèmica. Sense cap conflicte sobre la taula, els seus superiors han considerat que era el moment oportú per moure'l de destí. I així ho van comunicar a la resta de comandaments d'aquesta àrea.

L’últim episodi destacat en què van intervenir els antiavalots va ser en la manifestació antirepressiva que hi va haver a Barcelona el 13 de juny i en la qual hi va haver destrosses en un concessionari i altres oficines i que va acabar amb sis detinguts. La protesta va coincidir a la mateixa hora que Ada Colau era investida alcaldessa.

El relleu de Caparrós té a veure amb un paquet de canvis dins del cos, que es coneixeran més endavant, el fet que no hi hagi cap polèmica i a més, segons ha pogut saber aquesta redacció, en els últims mesos s’havien produït algunes desavinences de criteri entre aquest comandament i els seus superiors directes.

L’encara cap de la BRIMO va perdre un dels seus màxims avaladors quan Manel Prat va dimitir com a director general de la Policia, just quan començava la setmana d’aldarulls pel desallotjament de Can Vies el mes de maig de l’any passat. Va ser Prat precisament qui va donar força al nomenament de Caparrós per comandar els antiavalots i fer-los un rentat de cara i de tarannà públic després d’episodis molt polèmics com el desallotjament del 15M de la Plaça de Catalunya de Barcelona el 27 de maig del 2011.

Aquest policia es va fer càrrec de la Brigada Mòbil dels Mossos, que compta amb més de 450 agents, l’octubre de l’any 2012. Ell ja era el cap dels antiavalots durant la vaga general del 14 de novembre en la qual Ester Quintana va perdre un ull. També ha liderat el procés de transformació d’aquesta àrea amb la compra de nou material com una furgoneta de comandament, un canó de so (LRAD), gas pebre, noves llançadores, tanques i 90 càmeres per portar al pit. Eines que havien de servir per dispersar avalots després que l’1 de maig del 2014 es prohibís l’ús de pilotes de goma.

No està clar qui substituirà Caparrós com a cap de la BRIMO. Podria haver-hi continuïtat en el segon segon, també inspector o optar per un estil diferent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00