Sociedad

11 detinguts d’una banda especialitzada en ‘butrons’

Els Mossos detenen onze integrants d'un grup acusat d'assaltar una vintena d'empreses de Barcelona, el Baix Llobregat i l'Anoia. Als seus domicilis han trobat gran quantitat d'eines especialitzades per forçar naus industrials i botigues

11 detinguts d’una banda especialitzada en ‘butrons’

La càmara de seguretat d'una botiga mostra un dels robatoris de la banda / Mossos d'Esquadra

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut onze integrants d'un grup per haver assaltat dinou empreses de Barcelona, el Baix Llobregat i l'Anoia través del mètode del butró i robar dos vehicles. Els detinguts, d'entre 27 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, estan acusats dels delictes d'organització criminal i robatori amb força. A banda, la policia ha denunciat dues persones més implicades en els fets i que ja eren a la a presó. En l'operació, els Mossos han dut a terme escorcolls en habitatges de Barcelona, Masquefa, L'Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Montcada i Reixac i Castelldefels, on s'han localitzat una gran quantitat d'eines especialitzades per forçar naus industrials i botigues.

La investigació es va iniciar després que, a finals de l'any passat, agents del grup operatiu de robatoris especialitzats van detectar un increment de robatoris amb força en empreses, naus industrials o comerços de la zona. El grup accedia als locals realitzant 'butrons' i amb l'objectiu principal d'arribar a la caixa forta, tot i que, pel camí, acabaven robant tot aquell material que tingués una fàcil col·locació al mercat il·lícit o bé que els interessés personalment.

Des d'un primer moment, els policies van treballar amb la hipòtesi que darrere dels robatoris hi havia un grup altament especialitzat. El grup localitzava i estudiava detalladament els seus objectius, arribant inclús a accedir a les empreses amb diferents excuses com ara entregar un currículum, simular ser operaris d'empreses de telecomunicacions o seguretat o presentar-se com a potencials clients, tot plegat amb l'objectiu d'observar els sistemes de vigilància i la distribució de l'interior de l'empresa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00