Sociedad

Joves amb depressió per manca d'expectatives vitals

Els especialistes en salut mental de Girona diagnostiquen cada vegada més joves que agafen depressió perquè no veuen clar el seu futur, i aposten per ensenyar educació emocional als instituts

Centre hospitalari / Anna Camps ACN/Arxiu

Girona

Es dispara el nombre de joves que tenen depressió perquè no veuen clar el seu futur. Els especialistes de la Xarxa de Salut Mental de Girona estan atenen més persones d'entre 17 i 25 anys amb depressió per la manca d'oportunitats per trobar feina o l'angoixa que els provoca haver-se de buscar la vida a l'estranger.

I a aquests joves els angoixa encara més veure que són la primera generació que es troba sense projectes ni sortides, i tampoc tenen referents per saber com sortir-se'n.

Això fa que se sentin frustrats, desorientats i amb crisis existencials que es demostren en forma de depressió. És el que ha explicat el cap de la Xarxa de Salut Mental a les comarques de Girona, Claudi Camps, que diu que aquests joves cada cop més necessiten rebren tractament:

Claudi Camps, cap Xarxa Salut Mental Girona

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000104847/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Camps, una de les solucions és evidentment tenir feina, però aposta també per engegar programes d'educació emocial als instituts. Diu que això, que ja s'està fent a tots els centres de les Illes Canàries, ajudarà als joves a afrontar millor situacions complicades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00