Sociedad
CONCA DE BARBERÀ

Troben 5.000 restes arqueològiques de més de 14.000 anys al Molí del Salt de Vimbodí i Poblet

La campanya d'excavació que ha portat a terme l' IPHES ha permès trobar més de 5.000 noves restes arqueològiques de més de 14.000 anys d'antiguitat al Molí del Salt de Vimbodí i Poblet.

Entrevista Manuel Vaquero, director excavació Molí del Salt

Entrevista Manuel Vaquero, director excavació Molí del Salt

09:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000079965/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vimbodí

La majoria d'aquestes eines són de sílex i restes de fauna, com per exemple cèrvol, porc senglar o cabra. D'altra banda, també s'han trobat noves evidències d'art moble, penjolls elaborats amb petxines o plaques de pedra vermelles. Aquestes evidències resalten encara més que en aquesta època el Molí del Salt era espai de nòmades i societats caçadores.

Referència paleolítica a Catalunya

El Molí del Salt és el conjunt paleolític per excel·lència a Catalunya, ja que a les peces d'art moble descobertes ara, s'han de sumar les catorze trobades en anteriors sortides. A més, cal destacar que la indústria lítica retrobada, està feta en sílex i es troba en unes condicions òptimes de preservació.

Un equip format per deu persones ha sigut l'encarregat de dur a terme aquesta investigació desenvolupada per l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), que forma part del projecte de recerca Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del camp de Tarragona.

L'investigació ha estat finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00