Sociedad

Màxima alerta per l’onada de calor

12 dies d'onada de calor fan que estiguem en una situació excepcional. Ja ho era ahir, i abans d'ahir, però cada dia que passa ho és encara més. La Generalitat ha activat el nivell màxim de risc d'incendi a 30 municipis del país

Barcelona

Són municipis de l'Anoia, el Bages, el Moianès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. En aquí està totalment prohibida qualsevol activitat al bosc que pugui suposar un mínim perill d'incendi. De fet les zones de Catalunya amb el risc més alt són el litoral i el prelitoral. Protecció Civil demana moltíssima atenció a les urbanitzacions properes a boscos.

Això comporta algunes restriccions com ara que els agents rurals controlen a partir d'avui l'accés a alguns espais naturals.

Els rurals estan desplegats sobretot a Montserrat, el massís avui amb més risc, i també especial vigilància a Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Han contactat amb grups d'acampada per demanar-los que evitin fer excursions. 30 municipis de les comarques del Bages, el Moianès, l'Anoia, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental tenen activat el màxim nivell de risc: això vol dir que s'hi han prohibit l'ús de motoserres, radials o eines per desbrossar. Tampoc es pot fumar al bosc o en espais arbrat.

Estaran tot el dia controlant que no s'estigui fent cap activitat que suposi un risc o també si veuen alguna columna de fum. A més a més s'habiliten punts especials de guaita. I es posarà especial atenció als accessos al Monestir de Montserrat, al funicular de Sant Joan i a la Santa Cova per protegir el parc natural.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00