Sociedad

Denunciats per desobediència

El Parlament denuncia per desobediència davant la fiscalia 7 càrrecs del govern espanyol per no haver comparegut en la Comissió Pujol. Entre ells els ministres Montoro i Fernández Díaz o el cap de gabinet de Mariano Rajoy

GRA049. MADRID, 03/07/2015.- Los ministros (de izda a dcha y de arriba abajo) de Economía, Luis de Guindos; de Industria, José Manuel Soria; de Empleo, Fátima Báñez; de Agricultura, Isabel García Tejerina; de Sanidad y Asuntos Sociales, Alfonso Alonso; de Fomento, Ana Pastor; de Hacienda, Cristóbal Montoro; del Interior, Jorge Fernández Díaz; de Educación, Cultura y Deportes, Íñigo Méndez de Vigo; de Justicia, Rafael Catalá; la vicepresidenta, Soraya Sáeanz de Santamaría; de Asuntos Exteriores, José Manuel García Margallo, y de Defensa, Pedro Morenés, esperan a las puertas del Palacio de la Moncloa la llegada del presidente del Gobierno para la foto del que presumiblemente será el último Ejecutivo de la presente legislatura tras la entrada de Íñigo Méndez de Vigo como titular de Educación y Cultura en sustitución de José Ignacio Wert. EFE/Chema Moya / Chema Moya EFE

Barcelona

Els set càrrecs del govern central han plantat fins a tres vegades a la comissió d'investigació del frau del Parlament, encara que la segona i la tercera vegada que els van citar els van advertir de les conseqüències legals que podria tenir una nova incompareixença.

La decisió de dur-los a fiscalia l'ha pres la Mesa del Parlament, amb el suport de tots els partits excepte del PP. S'argumenta que l'assistència a les comissions d'investigació és obligatòria i que no comparèixer pot suposar un delicte de desobediència.

El Parlament ha denunciat davant la fiscalia les incompareixences dels ministres Fernàndez Díaz i Montoro, del cap de gabinet de Rajoy, el director d'inspecció de l'agència tributària, el responsable del Centre Nacional d'Intel·ligència, el director de la Policia i el comissari en cap de la unitat de delictes econòmics i fiscals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00