Sociedad

Menys regidories, iguals sous i dietes, i 27 càrrecs de confiança

La suma dels vots del PSC, C's i PP frena les reclamacions de CiU, ERC, Crida-Cup i Comú en reducció de sous i despeses. El bloc nacionalista critica l'acord entre socialistes i ciutadans.

Els grups de la Paeria avalen la transparència i participació del cartipàs però discrepen sobre despeses i càrrecs / Busoms, Estela ACN

Lleida

S'han aprovat la majoria de les esmenes que reclamen transparència i participació. S'avança en transparència, en la publicació de factures i s'atura la dissolució de l'EMU. Però no s'aconsegueix tirar endavant reduccions sobre dietes, sous i càrrecs de confiança o eventuals. D'aquests darrers, 14 són escollits per l'equip de govern socialista, i els 13 restants -27 càrrecs és el màxim que marca la nova llei per un ajuntament com el de Lleida, davant dels 34 de la legislatura passada- es reparteixen entre tots els grups polítics inclòs el PSC.

En la nova Paeria, es redueixen a la meitat les regidories -de 14 a 7-, es crea dues noves comissions -sobre transparència i Horta- i es permetrà la intervenció en el ple de ciutadans. Encara es desconeix el nombre exacte de tinences d'alcaldia que hi haurà en el nou organigrama.

TONI POSTIUS, portaveu CiU: 'Decebuts, el preu que paga el PSC per arribar a un acord amb C's és vendre's l'ús preferent del català'

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000135124/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els més molestos amb el pacte d'última hora entre PSC i C's són els partits sobiranistes, que temen que l'acord del bloc "constitucionalista" pugui anar més enllà del cartipàs.

Per Toni Postius, portaveu de CiU, estan "decebuts" i afirma que "el preu que paga el PSC per arribar a un acord amb C's és vendre's l'ús preferent del català"

PAU JUVILLÀ, portaveu CRIDA-CUP: 'el PSC força una aliança amb la dreta espanyolista que representa C's, per garantir-se la seva supervivència'

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000135083/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El portaveu del grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, lamenta que 'les expectatives de la ciutadania que el govern de la Paeria tingui un altre caire ha acabat amb una majoria absoluta en què s'ha renunciat a una part important del cabal de Lleida com el reglament lingüístic a canvi que Ros tingui tranquil·litat'. i denuncia que "aquest pacte unionista assegurarà que alguns càrrecs continuaran percebent grans sous', un dels punts que havia estat pactat per gran part de l'oposició, inclòs C's abans de fer-se enrere.

Des de la Crida-Cup, Pau Juvillà emfatitza que "el PSC força una aliança amb la dreta espanyolista que representa C's, per garantir-se la seva supervivència" per tal de "mantenir càrrecs de confiança, sou i dietes" afegeix.

Pel Comú, amb el pacte PSC-C's, "Àngel Ros manté la desmesurada despesa en càrrecs eventuals, blinda l’opaca gestió econòmica dels òrgans autònoms i bloqueja qualsevol intent de transparència en la política comunicativa".

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00