Sociedad
REUS

El cementiri de Reus, finalista del II concurs de cementiris d'Espanya

La bellesa i l'herència modernista del cementiri són els seus punts forts. Reus competirà en dues categories: Escultura i Monument.

Escultura dels tres gitanets al cementiri de Reus / Cedida

Reus

El cementiri de Reus competirà per fer-se un lloc entre els millors d'Espanya després de passar a la segona fase final del II concurs de cementiris d'Espanya. En aquesta fase final els usuaris podran votar a través de la web dels organitzadors del concurs -la revista Adiós, pertanyent al grup Funespaña-, i el cementiri que més vots aconsegueixi serà el guanyador del concurs. La fase prèvia del concurs va estar fonamentada en aspectes tècnics del cementiri.

Dos monuments són la gran basa del cementiri

El llegat modernista de Reus també és present al cementiri de la ciutat, on s'hi troba el monument dels Pratdesaba, una tomba d'estil modernista que data de l'any 1931; és un dels dos monuments presentats per l'Ajuntament de Reus al concurs. L'altre és l'escultura dels tres gitanets, obra de l'escriptor reusenc Joan Rebull, situada a la mateixa tomba de l'artista i esculpida l'any 1976.

Reus intentarà així entrar en l’elit dels cementiris nacionals en les categories de millor monument i millor escultura. En la primera els rivals més forts són el de San Froilán, a Lugo i el de Vilafranca del Penedès. En la categoria d'escultura competirà contra el de Bilbao, contra La Carriona, a Astúries, i contra el de València, entre d'altres. El període de votació estarà obert fins a finals de setembre i el guanyador sortirà a la llum la primera setmana d'Octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00