Sociedad

Acte encobert d'exaltació franquista

L'Ajuntament de Barcelona es nega a que s'hi celebri una missa per les víctimes de la Guerra Civil al Castell de Montjüic el proper dia 19. Diuen que el lloc i la data fan apologia encoberta de la dictadura

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona es nega a cedir el Castell de Montjuic perquè s'hi celebri una missa per les víctimes de la Guerra Civil, un acte s'ha fet cada 19 de juliol des del 1940. Però, segons el nou govern municipal, la cerimònia va en contra de la llei de la memòria històrica perquè pel lloc i la data escollides per la celebració, fan apologia encoberta de la guerra i dictadura franquista.

De moment, l'Ajuntament no s'ha negat explícitament a la celebració de l'acte, però sí a què tingui lloc el 19 de juliol i al Castell de Montjuic.

Segons el consistori, haver escollit l'endemà del dia que va tenir lloc el cop d'estat franquista, i el fossar de Santa Elena del Castell de Montjuic no és cap casualitat. Precisament en aquest espai és on s'hi troba un momument que commemora els caiguts del bàndol franquista i on van ser afussellats centenars de republicans i demòcrates com el President Lluís Companys.

Per tot això, l'Ajuntament creu que la cerimònia religiosa que es vol celebrar és un acte encobert d'exaltació franquista que viola la llei de la Memòria Històrica.

El consistori està obert a negociar amb les entitats que ho vulguin un altre dia i un altre espai per celebrar l'acte religiós, sempre i quant es respecti la legalitat i la memòria històrica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00