Sociedad
TREBALL

"Ens vulneren el dret a vaga"

Els treballadors d'EMTE denuncien davant d'Inspecció de Treball que s'estan cobrint llocs de personal que segueix l'aturada amb professionals que no són de la plantilla.

Treballadors d'EMTE davant d'Inspecció de Treball. / Eva Hidalgo

Tarragona

Els treballadors d'EMTE han presentat una denúncia davant de la Inspecció de Treball perquè asseguren que l'empresa està substituint a persones que estan seguint la vaga per d'altres professionals aliens. Segons expliquen, la direcció està omplint els buits dels treballadors que estan seguint des de dilluns l'aturada indefinida, el que consideren una vulneració al dret de vaga.

El cas presentat a Treball és el d'un dels professionals de la incineradora, a la qual EMTE hi dóna servei. El seu lloc l'ocupa una persona que no és de la plantilla de la planta de Tarragona. Manuel Vidal, delegat de la CGT, ho titlla de “franquista”: “sembla que estiguem al mig d’una dictadura i treballem al servei de l’Estat”.

Protestes sense data de finalització

Els treballadors han començat aquesta setmana una vaga indefinida per reclamar millores en les seves condicions laborals. Protesten per un expedient que els retallaria el salari uns 200 euros, a més de comportar pèrdues de drets i de millores aconseguides a l’àmbit social. Ja s’ha mantingut una reunió amb l’empresa, però de moment no s’ha arribat a cap acord.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00