Sociedad

L'alta velocitat segueix sumant usuaris a comarques de Girona

Mentre l'aeroport de Girona continua sense aixecar cap, l'AVE segueix guanyant clientela. El primer semestre del 2015 el nombre de persones que va utilitzar l'alta velocitat per desplaçar-se entre les comarques de Girona i Barcelona va augmentar més d'un 20%.

L'alta velocitat segueixn guanyant usuaris a comarques de Girona / ACN

Girona

Segons Renfe, 584.200 persones han fet servir l'alta velocitat per desplaçar-se a Barcelona entre gener i juny. Això vol dir gairebé 100.000 persones més i representa un increment global de gairebé un 21% més que el mateix període del 2014.

El que més ha crescut és l'enllaç en AVE i AVANT entre Girona ciutat i Barcelona; gairebé un 24% mentre que l'enllaç entre Figueres i la capital catalana ha experimentat un creixement del 13%. De cada 4 persones que utilitzen l'alta velocitat per desplaçar-se a Barcelona, tres ho fan des de l'estació de girona i un des la de figueres-vilafant.

També ha pujat el nombre de passatgers que viatgen a Madrid agafant el tren a Girona. Els sis primers mesos de l'any van ser 55.200 persones, un tres i mig per cent més que el primer semestre del 2014.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00