Sociedad

El valencià Salvador Giménez, nou bisbe de Lleida

L’actual bisbe de Menorca ha estat nomenat pel Vaticà com a titular de la Diòcesi de Lleida en substitució de Joan Piris que va presentar la seva renúncia en complir 75 anys.

Imatge del nou bisbe de Lleida. DIÒCESI DE MENORCA

Lleida

Salvador Giménez serà a partir de setembre el nou bisbe de Lleida en substitució de Joan Piris, que es jubila. Giménez ha estat fins ara bisbe de Menorca, té 67 anys i és, com Piris, del País Valencià.

JOAN PIRIS, bisbe emèrit Lleida: 'El nou bisbe és un bon xic i servicial'

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136036/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El ja bisbe emèrit de Lleida, Joan Piris, ha dit de Giménez que és una bona persona, molt senzill i servicial i ha fet broma sobre el fet que vingués de Menorca ja que ell mateix també va ser el bisbe de l'illa abans de venir a Lleida. "Haurem de posar un pont aeri", ha comentat, "bé, ara ja hi és Lleida-Maó". 

JOAN PIRIS : el nou bisbe seguirà 'amb el projecte dels pisos del Seminari'

00:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136030/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sobre els reptes que tindrà Giménez, Joan Piris ha destacat: trobar noves vocacions religioses -un problema comú en moltes diòcesis- i seguir amb el projecte dels pisos del Seminari per a famílies desnonades -un projecte que porta el segell de Joan Piris tot i que en vol defugir el protagonisme- i que ja ha començat a funcionar. "És un projecte col.lectiu, que pot beneficiar a molta gent. Se suposa que (amb el nou bisbe) aquest projecte continuarà".

Sobre el litigi de l'art de la Franja, Piris no ha volgut aconsellar el nou bisbe de com actuar. Només ha recordat que esbarallar-se pel patrimoni no és una funció d'un bisbe.

SALVADOR GIMÉNEZ, bisbe electe de Lleida: espero saber 'donar suport a totes les iniciatives pastorals'

00:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136041/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb "il·lusió i gratitud"

El nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ja va substituir Joan Piris fa sis anys al capdavant de la diòcesi de Menorca. A través d'un carta dirigida als nous diocesans de Lleida, el bisbe electe assegura que s'incorpora a una església "amb una llarga història i tradició" i espera saber "donar suport a totes les iniciatives pastorals que esteu duent a terme". I diu que ve carregat d'il·lusió i gratitud per tot el que ha après i ensenyat a Menorca.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00