Sociedad
SANITAT

L'Hospital Joan XXIII tancarà 40 llits durant l'agost i el setembre

La mesura d'estalvi afectarà a menys llits que l'any passat. Des de la CUP i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública critiquen aquesta mesura i afirmen que l'hospital té 80 llits menys que fa 4 anys.

Els número de quiròfans oberts de l'Hospital Joan XXIII també es veurà reduit en més de la meitat. / ACN

Tarragona

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona tancarà 40 llits durant els mesos d'agost i setembre per estalviar. Aquesta és una pràctica comú en els hospitals i centres públics de Catalunya i aquest any el número és més petit que el de l'estiu anterior. Tot i això, des de la CUP i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública critiquen que es tanquin perquè l'hospital té "80 llits menys que fa 4 anys" i denuncien que és "un pas més en el desmantellament del Joan XXIII".

En contra de la col·laboració público-privada

El col·lectiu en defensa de la sanitat pública a Tarragona també ha manifestat el seu rebuig als plans funcionals que ja s'estan posant en marxa. Aquests plans permeten que els centres públics i privats comparteixin recursos i professionals, ginecòlegs en el cas del Joan XXIII i, fins i tot, tractaments: ja hi ha diferents departaments que estableixen sinèrgies entre l'hospital i la Xarxa Santa Tecla. I és aquí on la formació independentista és més crítica amb la política en matèria de sanitat perquè creuen que el “desmantellament” del Joan XXIII té com a objectiu afavorir els interessos de Santa Tecla.

Isabel Vallet, diputada de la CUP al Parlament, ha establert un paral·lelisme entre la situació que s'esta vivint a Tarragona i els processos de privatització a Girona i Barcelona. La formació de l'esquerra alternativai les organitzacions civils en defensa de l'hospital han posat en marxa una campanya de recollida de firmes per aturar els plans funcionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00