Sociedad
ECONOMIA

Invisibles per a les empreses

Aquestes persones o bé no cobren o reben un subsidi de 426 euros mensuals. La UGT vol posar remei aquesta situació amb el projecte Garantia +55.

Trobar feina és cada cop més complicat / ACN

Tarragona

Cada cop és més complicat trobar feina, i més per les persones de més de 55 anys. Gairebé 14.000 persones d'aquesta franja es troben a l'atur des de fa més d'un any a la nostra demarcació. D'aquests, el 54,2% ja porten dos o més anys sense trobar feina. 8 de cada 10 persones aturades més grans de 55 anys o bé no cobren, o estan ingressant 426 euros mensuals com a subsidi.

Aquesta és una xifra complicada per a viure, i des de la UGT es pretén canviar aquesta dinàmica amb el projecte Garantia +55. El sindicat proposa que aquestes persones rebin 648 euros al mes, que és la renda mínima interprofessional a Espanya actualment. Malgrat això, s'assegura que aquesta és una quantitat orientativa, ja que el sindicat aspira a que el salari mínim ascendeixi a 1.000 euros al mes, ajustant-se als paràmetres de la Carta Social Europea.

Requisits mínims

D'altra banda, també hi hauria unes condicions bàsiques per a acollir-se a la iniciativa. A més de trobar-se en situació de desocupació, s'haurien de tenir cotitzats 15 anys i no es tindrien en compte les rendes familiars per a aquesta prestació. Pel que fa a la durada del programa, s'estendria fins a l'edat ordinària de jubilació com a màxim.

El programa tindria un cost de 29.000.000 d'euros anuals per a la demarcació. UGT té la intenció de fer arribar aquest programa al Ajuntament i als partits polítics per tal de que es manifestin i expressin el seu parer sobre la situació i el programa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00