Sociedad

Els punts negres dels ciclistes a Girona

La plataforma Mou-te en Bici demana a l'Ajuntament reformes urgents com escurçar el temps d'espera dels semàfors o una senyalització més clara. Han identificat una cinquantena de punts de la ciutat que caldria millorar.

Mou-te en Bici ha identificat més de 50 punts crítics que dificulten la circulació dels ciclistes per la ciutat. / ACN

Girona

Una senyalització més clara, escurçar el temps d'espera dels semàfors i carrils de doble sentit. Són algunes de les reformes urgents que la plataforma Mou-te en Bici demana a l'Ajuntament de Girona. Diuen que són canvis fàcils i barats que millorarien la mobilitat general de la ciutat i que evitarien les multes als ciclistes.

La plataforma ha elaborat el dossier Critical Bike Girona, on identifiquen una cinquantena de punts negres de la ciutat que caldria millorar per facilitar la circulació de les bicis.

Entre d'altres, proposen que els semàfors canviïn de color més ràpid, fer carrils bici de doble sentit a carrers com Francesc Eiximenis o la plaça Pompeu Fabra i revisar les senyalitzacions i els carrils en mal estat.

Xavier Coromines, president de Mou-te amb Bici, ha explicat que aquestes reformes són fàcils de fer i que evitarien els problemes que hi ha entre ciclistes i la resta de vehicles.

Fins que no se solucionin aquests punts negres creuen que l'Ajuntament no hauria de multar als ciclistes que passen per les voreres o creuen semàfors en vermell, com es va començar a fer a finals de juny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00