Sociedad
TORREDEMBARRA

L'ajuntament demanarà un crèdit de 2M d'€ per poder pagar deutes

El govern elabora un pla de sanejament financer a cinc anys vista que preveu demanar dos crèdits, un per solventar la situació que hi ha fins ara i un altre de 350.000 euros per despesa corrent.

Façana de l'ajuntament torrenc. / Eva Hidalgo

Torredembarra

Els crèdits seran la salvació de l’ajuntament de Torredembarra, que haurà de demanar gairebé dos milions i mig d’euros als bancs per tal d’eixugar els deutes que tenen pendents i poder anar pagant la despesa corrent. Actualment l’endeutament es situa al voltant del 95%, deu punts per sota que l’any passat –quan superava el 100%- , i la previsió és que d’aquí cinc anys es pugui arribar a menys del 75%.

Pla de sanejament financer

El pressupost municipal del 2015 preveu, per tant, un préstec de 2M d’euros que s’haurà de tornar durant cinc anys. El segon crèdit és de 350.000 euros i permetrà que la corporació local pugui tirar endavant el dia a dia.

L'alcalde Eduard Rovira, al centre de la imatge, amb dos membres més del govern. / Eva Hidalgo

Durant el 2014 es va treballar amb pressupostos prorrogats, i per tant aquest és el primer document econòmic que s’elabora després del daltabaix financer provocat per l’anterior equip de govern a causa de les presumptes irregularitats que van provocar nombrosos forats milionaris a les arques públiques. A l’alcalde, Eduard Rovira, no li ha sorprès aquesta situació: “feia deu mesos que estàvem en un govern de transició i no ens ha sorprès res, ja que fa dies que anem veient el panorama”.

Inversions pendents

De moment la despesa per a nous projectes estarà congelada fins que la situació no millori. De cara a l’any vinent sí que es preveu encarrilar alguna inversió, tot i que el nou pla de mandat amb un full de ruta a seguir encara no està elaborat per part dels tres grups municipals que formen el govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00