Sociedad

Antonio Baños: "Venim a buscar-nos problemes"

La militància de la CUP ha ratificat el periodista Antonio Baños com a cap de llista per les eleccions del 27 de setembre

Antonio Baños: "Venim a buscar-nos problemes"

Antonio Baños: "Venim a buscar-nos problemes"

Barcelona

Antonio Baños ha estat proclamat avui candidat de la CUP per a les eleccions del 27 de setembre. L'ha ratificat un 65% de la militància, que també ha validat els 5 primers llocs de la llista per Barcelona.

En el seu discurs, el periodista ha destacat la feina feta per Fernández, Vallet i Arrufat i ha volgut deixar clar que deobeiran les lleis que faci falta, tant les espanyoles com les injustes "hem vingut a boscar-nos problemes, sinó no seriem aquí" ha explicat. Baños tambè ha aprofitat per clamar en contra del candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, explamant que la CUP es presentarà al parlament per "combatre el feixisme i la xenofòbia"

Isabel Vallet, la diputada al parlament de la CUP, ha fet un balanç de la feina feta, recordant que han estat el "cavall de Troia del Parlament". Acompanyada dels seus companys parlamentaris, David Fernández i Quim Arrufat, ha volgut refermar que ells "fan un pas al costat" però, ha dit, seguiran actius al partit, mentre ha encoratjat els nous candidats. "És un privilegi", ha dit Vallet.

De fet, Baños no és militant, sinó que arriba a cap de llista de la candidatura de l'esquerra alternativa "Crida constituent per la ruptura" com a indepdendent. A Barcelona l'acompanyaran Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran.

En aquest procés de primàries també s'ha escollit els caps visibles de les diverses demarcacions. Per Lleida, l'escollida ha estat Mireia Boya, que ha comptat amb un 68% de suports. Boya ha volgut fer la seva primera intervenció en aranès, deixant clar que el projecte de l'esquerra alternativa opta per "trencar el règim del 78". Des de Girona, i amb el 70% dels vots, l'advocat Bernat Salellas ha exposat que cal iniciat un procés constituent amb el supoprt de les classes populars "no volem un bus de l'Estatut", ha explicat.

Sergo Saladé, el cap de llista per Tarragona, ha volgut fer el símil amb Grència "no estem aquí per fer un Siriza", ha referemat, deixant clar que no es deixaran doblegar pel capital. La bagesana Anna Gabriel, que ha format part de l'equip de la CUP al parlament, serà la número 2 a Barcelona.

Des de la CUP no han volgut deixar clar si investiran a Artur Mas com a president, i han obert la porta a aliances amb Catalunya Sí que es Pot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00