Sociedad

Barcelona quedarà connectada amb França per una autopista ferroviària

És un sistema per transportar mercaderies en què es carreguen camions directament en els trens, que faran servir les vies de l'AVE

Barcelona

Barcelona quedarà connectada amb França per una autopista ferroviària d'aquí cinc anys. És un sistema per transportar mercaderies en què es carreguen camions directament en els trens, que faran servir les vies de l'AVE. L'actuació reduirà el trànsit de camions per la nacional II i l'AP-7.

Es preveu que un 10% dels camions que van a França i un 13% dels que van a Alemanya deixaran la carretera i passaran a fer servir el tren. Carregaran al port de Barcelona, en una terminal que es construirà a la zona d'aiguamolls que hi ha a l'antiga llera del Llobregat. Des de la terminal podran anar fins a París el 2019, i fins Alemanya el 2020.

Els trens aprofitaran les vies d'alta velocitat que ja estan construïdes. L’única inversió serà la terminal de càrrega. La impulsen la Generalitat i el Port de Barcelona, però recorreran a un privat perquè pagui els 33 milions d'euros que costa. De moment ja hi ha acord amb una empresa per fer servir la terminal, que ja opera a França.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00