Sociedad

Tretze banyistes ofegats aquest estiu

Són cinc més que els que havien mort ara fa un any

Troben una dona morta a la platja dels Capellans a Tarragona / Poblado, Laia ACN

Barcelona

El perfil de la majoria d'aquests ofegats continua sent el d'un home de més de 60 anys i autòcton. La Direcció de Protecció Civil de la Generalitat demana màxima prudència dins l'aigua perquè aquest estiu hi ha més corrents marins i són perillosos perquè, a diferència de les onades, no es veuen.

Segons dades de Protecció Civil, des del 15 de juny i fins ahir, 13 banyisets han mort ofegats en alguna platja de Catalunya. Són cinc més que ara fa un any. Per províncies, on s'han registrat més ofegats és a la costa de Tarragona.

Precisament, la Costa Daurada és la que ha tingut un juliol més complicat. Molts dies s'ha hagut d'aixecar la bandera groga o fins i tot s'ha prohibit el bany per corrents marins.

Dijous passat, per exemple, hi havia 25 platges amb bandera vermella per corrents. Un fenòmen que, segons el sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, és més perillós que l'onatge "perquè no es veu".

Delgado recorda que les "corrents internes o marítimes són difícils de detectar si no ets un professional". Per això recomana "fer cas de les banderes que indiquen que hi pot haver dificultat per sortir" i posa en valor "els serveis de socorrisme".

Com ja passava altres anys, la majoria dels ofegats són homes de més de 60 anys i de nacionalitat espanyola. Delgado demana "màxima prudència" al banyista. Li recorda que "es banyi preferentment en àrees vigilades, en l'horari de vigilancia" i que no "sobrevalori la capacitat física", perquè hi ha casos "de gent que arriba fins les boies i després no pot tornar".

L'estiu passat van morir ogefats 18 banyistes a les platges catalanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00