Sociedad

Estratègia conjunta per controlar les colònies de gats

A les comarques de Girona hi ha gairebé 50.000 gats en nuclis urbans, només una part molt petita estan esterilitzats i molts pobles tenen problemes per controlar-ne les colònies. Ho diu un estudi del Cilma –organisme format per ajuntaments, consells comarcals i la Diputació- que proposa mesures per fer-hi front com, per exemple, un centre provincial d'esterilització.

Girona

Durant el treball de camp s'han analitzat les colònies de gats urbans de 8 municipis de la Selva, el Baix Empordà i el Ripollès i, extrapolant les dades, s'ha arribat a la conclusió que hi ha a la vora de 50.000 gats voltant pels diferents municipis de comarques de Girona. Això dóna una densitat de 132 gats per kilòmetre quadrat.

Les colònies de gats són un problema per cada cop més municipis i des del Cilma pensen que cal abordar-ho de manera conjunta. Ara mateix, cada municipi té la seva pròpia estratègia.

Entre les mesures que es proposen hi ha la creació d'una entitat supramunicipal que supervisi totes les accions, que tots els municipis actuin seguint els mateixos protocols o la creació d'un centre provincial per fer esterilitzacions amb capacitat per fer-ne més de 5.000 a l'any.

Jordi Iglesias, president en funcions del Cilma, diu que, els municipis, sols, no poden afrontar-ho. Iglesias creu que la Diputació de Girona podria liderar-ho però fins a la tardor no es prendran decisions.

Jordi Iglesias

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000105719/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El document també planteja reubicar colònies de gats, fer campanyes de sensibilització de tinença responsable d'animals i formar les persones que, de manera voluntària, els alimenta.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00