Sociedad
SECTOR VITIVINÍCOLA

Raimat preveu 6 milions de Kg, un 10% més que l'any passat

La calor beneficia la qualitat de les varietats de raïm blanc, com Chardonnay, que s'han començat a collir en una campanya que s'allargarà fins a primers d'octubre

La verema de Raimat, la més primerenca, ja ha començat.ACN

Lleida

Raimat ha començat, com ja és habitual de nit, la verema d'enguany en què preveu arribar als 6 milions de quilos pel que fa a les varietats que es cullen per als vins de marca Raimat.  A aquesta xifra cal sumar-hi uns 15 milions de quilos més de varietats que es colliran en aquestes finques del Segrià per a altres vins de marques del grup, com Codorniu.

JOAN ESTEVE (Raimat): 'pel grau i l'acidesa, la qualitat del raïm promet bastant'

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136231//" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb aquestes xifres, es recupera la previsió de producció habitual en aquest celler després d'un 2014 amb menor rendiment de les vinyes per qüestions climatològiques i que va fer caure la producció un 10 per cent. Per tant, enguany és previst de recuperar aquest 10 per cent perdut al 2014.

Aquest 2015, també el temps, concretament la calor, farà que la qualitat del raïm blanc sigui molt bona.

De fet, segons el director tècnic vitinícola de Raimat, Joan Esteve, les primeres mostres preses a les vinyes, indiquen que el raïm que s'ha de collir ara, el blanc, "promet bastant perquè ens dóna mostres amb molt bon grau, acidesa, la verema està molt sana. I les expectatives són bastant bones".

Combatre plagues de forma sostenible

Una de les apostes de Raimat és el conreu sostenible de la vinya. Un exemple d'aquesta pràctica és el fet que enguany s'ha combatut la plaga de l'aranya groga no amb productes químics sino amb una altra aranya que és depredadora de la que causava la plaga i podia fer malbé les vinyes.

Per fer la collita en les gairebé 2.000 hectàrees de vinyes, Raimat compta amb 80 persones. La verema, que es fa sempre de nit, durarà fins a primers d'octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00