Sociedad

Una xarxa de matrimonis falsos

Un pis de 25 metres quadrats a Barcelona on hi havia empadronades 20 persones va ser la pista clau per la Policia Nacional per descobrir aquesta trama

Barcelona

Marroquins i paquistanesos es van fer parella de fet amb espanyols que no coneixien de res a canvi de diners.

Els estrangers pagaven fins a 4.000 euros a la xarxa i els ciutadans d'aquí que es prestaven al delicte s'embutxacaven 1.000 euros. La majoria són indigents o persones amb addicions a les drogues, l'alcohol i el joc amb molts problemes i pocs recursos que ho veien com una opció d'aconseguir diners fàcils.

Per inscriure's al registre de parelles de fet havien d'estar empadronades sota el mateix sostre, per això, la trama feia servir un pis de Ciutat Vella, un habitatge de només 25 metres quadrats i on hi havia empadronades 20 persones.

Falsificaven els documents fins al punt que un dels pisos on constaven empadronades desenes de persones era la quarta porta (d'un segon pis) en un bloc on no passen de les tres per planta.

La policia nacional ha detingut 27 persones i n'ha imputat 21 més. El líder de l'organització és brasiler i la resta espanyols. En total havien concertat 35 parelles fraudulentes. Es calcula que en els últims quatre anys van aconseguir 100.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00