Sociedad
MESURES D'URGÈNCIA A ESCALDES-ENGORDANY

Una presa ha d'evitar nous talls de subministrament d'aigua a Escaldes

El Govern, el Comú i CAPESA acorden mesures urgents que es començaran a construir avui.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny; els cònsols d'Escaldes, Trini Marín i Marc Calvet i el responsable de CAPESA, Eduard López. / M.C. ANA

Escaldes-Engordany

La construcció d’una presa al camp de Claror ha de permetre evitar nous talls de subministrament d’aigua a Escaldes.

Els problemes a la xarxa d’aigua d’Escaldes-Engordany provocats per les fortes pluges del passat 21 de juliol han obligat al Govern, el Comú i CAPESA a prendre mesures immediates i urgents.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha explicat que es construirà una presa amb troncs a la part superior de la conca del riu que va quedar erosionada i que serà el filtre de sediment principal. A més, s’instal·laran entre quatre i cinc filtres més a continuació del trajecte de l’aigua.

Per ajudar a estabilitzar la zona, també està previst sembrar llavors autòctones. Els treballs està previst que comencin aquest mateix dimarts i durin com a màxim una setmana.

Per la seva banda, CAPESA prendrà mesures pels sediments que ja es troben en el curs del riu. El president del Consell d’Administració, Eduard López, ha manifestat que s’adaptaran tant els decantadors com els sistemes de filtratge a les partícules d’argiles que es troben a l’aigua.

Finalment, la cònsol major escaldenca, Trini Marín, ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat a la població i ha agraït la seva comprensió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00