Sociedad

Albiol proposa a PSC i C’s un pacte de mínims després de les eleccions

El candidat del PP a la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, diu que és "obligatori" que els partits no independentistes s’asseguin després de les eleccions i arribin a un acord de mínims contra el sobiranisme

Más vídeos en Antena3

Barcelona

En una entrevista a Antena 3, García Albiol ha insistit que, tot i que la realitat demostra que PSOE i Ciutadans 'van en una altra direcció', cal intentar arribar a un pacte entre els que se senten catalans dins d'Espanya.

El cap de llista del PPC ha defensat un projecte 'transversal' per a Catalunya que va més enllà d'identitats i sigles polítiques i s'ha erigit com el millor per liderar-davant del socialista Miquel Iceta i Inés Arrimadas, de Ciutadans.

'Em preocupa el que vindrà el dia 28 i els que estarem asseguts al Parlament som Iceta, Inés Arrimadas i jo i l'únic que té experiència de govern i de plantar cara a aquestes situacions sóc jo ", ha recalcat.

En aquest sentit, ha apel·lat als socialistes catalans, als quals els ha dit que la seva intenció no és canviar la seva ideologia, sinó oferir-los la garantia que els independentistes no aconseguiran trencar Espanya.

Segons ha assenyalat, Iceta es mou a la 'ambigüitat', mentre que a Ciutadans qui hauria d'estar en el 'camp de batalla donant la cara' a Catalunya hauria de ser el seu líder, Albert Rivera.

També ha qüestionat la moderació del candidat d'Unió, Ramon Espadaler, en afirmar que 'ells han dit molt clar sempre que la discrepància amb Convergència no està en la finalitat (...), sinó en el camí marcat'.

'El destí sí que és coincident, no ens confonguem', ha recalcat García Albiol, i ha subratllat: 'Davant dels independentistes estem els que estem i la credibilitat la tenim els que la tenim, altres tenen paraules més o menys simpàtiques'.

Ha assegurat que el PPC és qui de veritat 'molesta' als independentistes, els qui estan preocupats perquè els populars comencen a remuntar i 'aquells que s'anaven a quedar a casa, s'estan començant a despertar'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00