Sociedad
ECONOMIA

El conseller Vila lamenta la manca de voluntat de l'Estat per acabar l'A27

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, defineix els pressupostos generals del govern central pel 2016 com a "decebedors".

El conseller de Territori i Sostenibilitat és Santi Vila. / ACN

Valls

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha titllat de "molt decebedors" els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2016 i lamenta “la manca de determinació" de l'Estat per enllestir l'A-27. El govern central preveu destinar 10,65 milions d’euros pels trams El Morell-variant de Valls i per la variant de Valls, que ja estan en obres, i només ha consignat 2,39 milions pel tram que va fins a Montblanc, actualment aturat. Vila alerta que continuï a mitges: "s'acabarà el que està en obres, però aquesta no és una infraestructura que es pugui donar per resolta fins que no arribi a Montblanc i és evident que, amb la dotació disponible, això difícilment serà possible en el curt ni en el mig termini". Recorda també que el Govern havia pactat una solució perquè Abertis financés l'obra, però que Foment la va rebutjar.

Desviació de vehicles pesants

Pel que fa a la manca d'efecte de la desviació voluntària de camions de l'N-240 a l'AP-2 entre Lleida i Montblanc, la defineix com una mesura insuficient. Així, Vila ha recordat que ja van advertir que ho seria i que la solució passa pel desdoblament de la via entre Lleida i les Borges Blanques i la restricció obligatòria del pas de camions entre la capital de les Garrigues i Montblanc fins que no es completin les obres pendents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00