Sociedad

3, 2, 1... Acció

Durant el mes d’agost el cinema a la fresca és un dels protagonistes de les nits d’estiu a la capital catalana. Diverses iniciatives ofereixen al públic cinèfil gran varietat de propostes en diversos emplaçaments de la ciutat, durant les nits de tot el mes

Barcelona

Aquesta setmana ha arrencat el cicle Gandules que cada any organitza el CCCB. L’amor és la temàtica d’aquest any que s’explora a través de les deu pel·lícules que han estat escollides per la programació d’enguany. La ley del más fuerte és la propera pel·lícula que s’emetrà en el marc del cicle, al pati de les dones del CCCB. Serà el proper dimarts 11 d’agost on es projectarà aquesta producció alemanya, que narra la història d’un home de classe humil que canvia totalment de vida quan li toca la loteria i descobreix la realitat de l’alta societat. Gloria, una pel·lícula entre Xile i Espanya, i But I’m Cheerleader, una producció de Hollywood sobre una família que vol tapar la homosexualitat de la seva filla, són les que es veuran durant el 12 i 13 d’agost a les deu del vespre. El programa s’allarga fins el dia 21 d’agost amb projeccions previstes per cada dimarts, dimecres i dijous plens de dosis d’amor. Segons Nacho Moreno, programador del cicle, l’objectiu de la selecció que s’ha fet aquest any és “destacar la diversitat en les relacions amoroses”.

També es converteix en una sala de cinema, el fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuic, consagrat com un dels escenaris de cinema estival més populars de la ciutat. Avui és l’últim dia del cicle i no serà fins aquesta nit a un quart d’onze de la nit que el públic coneixerà el títol de la pel·lícula que tancarà el festival. De moment, l’organització només ha donat una pista: és una pel·lícula en versió original en anglès amb subtítols en castellà, no recomanada per menors de 18 anys.

Pels que vulguin veure cinema a peu de mar, poden anar a la Platja de Sant Sebastià, on s’hi projectaran pel·lícules fins el 16 d’agost. La propera està prevista pel diumenge dia 9 d’agost. Bugarach és el títol del film que correspon a un poble del sud de França, l’únic lloc de la terra que sobreviu a l’apocalipsi que representa la pel·lícula. Així, Bugarach explica la història, en forma de comèdia existencialista, de cinc personatges que s’enfronten a una suposada fi del món. El mateix dia, també s’emetrà Wedding Cake, un curtmetratge que narra la història de dues figuretes de massapà que cobren vida dalt d’un pastís de noces. Pels propers dies, 13 i 16 d’agost hi ha programades El Congreso, i I Need a Dodge! Joe Strummer on the run que explica la història de fundador de The Clash, i que tancarà el programa de cinema a la fresca a la platja.

Las Tortugas también vuelan és el títol que aquest diumenge 9 d’agost es projectarà a la Plaça Salvador Seguí del Raval. A partir de les deu del vespre es podrà veure el filme que protagonitzen els habitants d’un camp de refugiats del Kurdistan iraquià. En un altre punt de la ciutat, a l’Eixample, es pot veure la mundialment premiada Vida de Pi. També es podrà veure a les deu del vespre al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. El Poble Espanyol també ofereix la seva selecció cinematogràfica. Robots és la pel·lícula escollida per avui.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00