Política

'Junts pel Sí' admet que els tempos per arribar a la independència dependran de l'Estat

Comín veu "imprescindible" sumar 'Catalunya Sí que es Pot', encara que els de Romeva tinguin majoria absoluta

Barcelona

El número 3 d'ERC a 'Junts pel Sí', Toni Comín, ha admès a una entrevista al Balcó de SER Catalunya que els tempos per aconseguir la independència de Catalunya estaran "condicionats" per "la reacció" de l'Estat al procés sobiranista.

"Els 18 mesos és un termini raonable, però hi ha uns informes del Consell Assessor per la Transició Nacional que diuen que es pot fer el mateix en menys temps. Això pot tenir diversos ritmes en funció de l'actitud de l'Estat", ha argumentat.

Segons Comín, fixar uns terminis ara mateix seria "enganyar la gent", però deixa clar que "la determinació" per arribar a la independència "és absoluta", sempre i quan hi hagi "un mandat democràtic", que ell fixa en una majoria absoluta d'escons.

"Si hi ha una majoria, la independència és irreversible. L'única cosa que poden fer les instituciones espanyoles és condicionar el ritme del procés, però no el destí final. Si hi ha un mandat democràtic, el destí final ja no té discussió", ha matisat.

"Imprescindible" sumar

L'ex socialista considera "imprescindible" que 'Catalunya Sí que es Pot' se sumi al procés d'independència després del 27S, encara que 'Junts pel Sí' no necessiti el suport dels de Lluís Rabell per governar.

"No només veig aquesta part de l'esquerra catalana com a necessària si no tenim la majoria necessària. La veig com a aliada necessària en cas que tinguem una majoria absoluta i que haguem de tirar endavant la construcció de la nova República", ha afirmat.

De fet, Comín dóna per fet que la coalició d'ICV, Podem i EUiA acabaran donant suport al full de ruta de 'Junts pel Sí': "Són una part imprescindible i necessària en la construcció de la nova República. El procés d'independència entenc que el farem amb ells", ha conclòs.

Escolta l'entrevista a Toni Comín

06:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000985679/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00