Sociedad

La Plaça del Folk

Coincidint amb la Festa Major de Gràcia d’aquest any, arriba el cicle de concerts de música Folk

Barcelona

Des del 15 d’agost fins la matinada del dia 22, en el marc de la festa major de Gràcia, la Plaça del Sol de Barcelona és l’escenari que s’ha escollit per convertir-se en el nucli de la música folk.

Els que aquest any donaran el tret de sortida són Els Derrumband, la famosa banda de rumba catalana. Actuaran dissabte 15 d’agost, quan aprofitaran per presentar el seu últim disc titulat Los amigos de siempre que compta amb la col·laboració de FORCAT, l’Associació de Foment de la Rumba Catalana. Un concert que el grup defineix com el seu tribut personal a Gato Pérez, artista argentí establert a Catalunya que va dedicar-se al gènere de la rumba catalana. Per això, just abans que comenci el concert es projectarà el documental de TV3 Trossos, que l’any 1986 van dedicar a Gato Pérez. L’actuació tindrà lloc a les deu de la nit a la Plaça del Sol de Barcelona.

Durant el cap de setmana, la festa continuarà diumenge de la mà dels RIU que presentaran el seu nou disc: Abans tot això eren camps. El nou àlbum és el tercer treball d’aquesta banda de joves del Baix Llobregat, que inclou novetats i un repertori molt més proper amb noves sonoritats. Són onze cançons que consoliden la trajectòria del grup que va començar l’any 2010 amb l’objectiu de revitalitzar la música populars dels Països Catalans. Intervindrà el nou fitxatge de la banda, Arnau Barrios que dotarà la banda de nous sons des del violí.

El cicle de concerts continuarà durant els propers dies, la nit de dilluns, 17 d’agost, és la Nit de Ball Folk. Hi haurà La Cobleta de la copeta i els Morena amb el seu espectacle titulat Tradipatxanga Summer Tour. Els Ítaca Band, un dels grups revelació del moment, presentaran, la nit de dimarts, el seu últim disc Temerario. La de dimecres també serà una nit molt especial amb la celebració del quinzè aniversari del setmanari l’Independent. Hi haurà dos concerts excepcionals de NEWCAT Ètnic i l’Orquestrina Trama. Per la seva banda, la Troba Kung-Fú amenitzaran la nit de dijous amb el seu espectacle Galàctic Mariatxis Tour. La programació acaba el 21 d’agost amb la música dels graciencs Arrels de Gràcia / Ximenis que tancaran amb un espectacle de rumba que comptarà amb la col·laboració de FORCAT i el Taller de Músics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00