Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Catalunya té mig centenar de drons autoritzats

L’Agència Estatal de Seguretat (AESA) ha autoritzat que 50 empreses i particulars puguin operar a Catalunya.

droncat.cat

Girona

A Catalunya hi ha mig centenar d’operadors de drons autoritzats per l’Agència Estatal de Seguretat Aérea (AESA). Els professionals del sector denuncien intrusisme perquè es multipliquen els casos d’empreses que utilitzen aquestes aeronaus per fer negoci sense tenir els permisos i a més posen en perill a la gent. Fer volar un dron per un lloc no autoritzat pot ser castigat amb una multa de fins a 225.000 euoros.

Aconseguir l’autorització de l’AESA no és fàcil i la paperassa pot portar mesos tenir-la. Es necessita el carnet de pilot de drons, tenir una assegurança de responsabilitat civil, certificar uns vols de prova i presentar diferent tipus de documentació com els aparells utilitzats. En un any, a Catalunya, mig centenar de professionals i empreses han aconseguit ser-ho. Un dron professional que val més de 15.000 euros, asseguren des del sector, no és una joguina com la que venen a grans magatzems.

Les empreses autoritzades – quaranta són a la demarcació de Barcelona- denuncien que cada vegada hi ha més persones que fan vídeos comercials sense autorització incomplint la normativa de drons. Jordi Guerrero és el propietari de l’empresa Dronvisual i el primer pilot de drons avançats de Comarques de Girona.

Jordi Guerrero - drons

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000105978/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A dia d’avui està completament prohibit fer volar drons per sobre les ciutats. La multa per fer-ho pot arribar a costar 225.000 euros. A banda dels operadors professionals, els drons es poden utilitzar com un hobby sempre que es faci en zones autoritzades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00