Sociedad

Un medicament contra el càncer de pell pot servir per combatre altres tipus de tumors

Un estudi d'investigadors de la Vall d'Hebron ha aconseguit identificar una mutació genètica en diversos tipus de càncer que fins ara es creia que només era present en els melanomes

Barcelona

L'avenç permet demostrar que el medicament que frena el desenvolupament del càncer de pell, també és efectiu en tumors de pulmó, ovari, còlon o sang on es presenta la mutació.

La mutació de la proteïna BRAF és molt habitual en els melanomes, i es combat amb un fàrmac que actua com a inhibidor. El doctor Josep Tabernero, cap del servei d'oncologia mèdica a la Vall d'Hebron, explica què suposa aquest estudi: "El que hem aconseguit és demostrar que, per exemple, en el càncer de pulmó, en el de tiroides o en el de colon, al donar un inhibidor de la proteïna BRAF, que ja està provat pel melanoma, es tradueix en un benefici important".

Ara es tracta d'aconseguir que les autoritats del medicament autoritzin el fàrmac per a receptar-lo als malalts que presenten aquesta mutació i no només als que tenen melanoma, que és a qui només es pot prescriure actualment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00